Uncategorized

Allrisk, beperkt casco of WA verzekering?

Zoals je ongetwijfeld al wist ben je als eigenaar van een voertuig in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Tijdens het besturen van een voertuig kan er natuurlijk van alles gebeuren. Zo kun je betrokken raken bij een auto ongeluk en daarmee schade toebrengen aan iemand anders (letselschade of zaakschade). De kosten na een auto ongeluk kunnen flink oplopen en als jij aansprakelijk wordt gesteld zal jij deze kosten moeten betalen. Omdat het voor weinig mensen mogelijk is om deze financiële risico’s te dragen, is de WA verzekering verplicht gesteld. Naast de WA-verzekering kun ook nog kiezen voor uitgebreidere verzekeringen.

Een WA verzekering dekt alle schade aan derden die jij per ongeluk met het verzekerde voertuig aanricht. Stel je rijdt tegen de auto van de buurman aan tijdens het inparkeren van je auto. De auto van de buurman is beschadigd en met de WA verzekering worden de kosten van deze schade vergoed. Bij een WA verzekering wordt schade aan je eigen auto veroorzaakt door jezelf niet vergoed. Als je dit wel graag wilt hebben zal je een allrisk of een beperkt casco moeten afsluiten.

Met een beperkt casco ben je verzekerd tegen schade aan je eigen auto die niet is veroorzaakt door een aanrijding. In dit geval praten we over schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een brand, diefstal, ruitbreuk, storm, botsing met dieren, vervoer van gewonden, transport per boot of trein of door relletjes en opstootjes. Deze verzekering is iets duurder per maand, maar je bent dus ook beter verzekerd.

Tot slot kun je een allrisk verzekering nemen. Deze autoverzekering is de meest complete autoverzekering en dekt schade aan je eigen auto en auto van anderen. De premie van een allrisk verzekering kan afhankelijk van het type auto en het aantal schadevrije jaren flink oplopen. Daarom kiezen vaak alleen mensen met een nieuwe of dure auto om hun auto te laten verzekeren. Met name auto’s die t/m 2 jaar oud zijn, zijn populair om allrisk te laten verzekeren. Wij raden altijd aan om goed na te denken over je autoverzekering, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Ook kan het vaak geen kwaad om de voorwaarden van de autoverzekering goed door te lezen alvorens je iets afsluit.

About the author

admin

Leave a Comment