Uncategorized

Een aparte tandartsverzekering: heb je dat echt nodig?

In het verleden werden vergoedingen voor de tandarts nog wel eens meegenomen in het basispakket. Dat is tegenwoordig niet meer het geval en daarom zal je een aanvullende tandartsverzekering moeten afsluiten wanneer je je wilt laten verzekeren tegen de gemaakte kosten bij de tandarts. Het verschilt per persoon en zijn situatie of het verstandig is aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Deze verzekeringen zijn over het algemeen aan de dure kant en de vergoedingen zijn vaak minimaal. Denk daarom twee keer na voordat je een tandartsverzekering afsluit.

Het probleem is dat veel verzekeraars maar een gedeelte van de tandartskosten vergoeden. In sommige gevallen vergoeden ze bijvoorbeeld 75% van de kosten met een maximum bedrag die vaak tussen de € 250,- en € 500,- euro schommelt. Er zijn aanvullende tandartsverzekeringen met een uitgebreide dekking tot wel € 2.000,-. Uiteraard betaal je voor deze verzekeringen ook een hogere premie. Je zult dus een afweging moeten maken of een tandartsverzekering voor jou aantrekkelijk is.

De situatie verschilt per persoon. Stel dat je voor het komende jaar verwacht dat je veel bezoeken aan de tandarts moet brengen, dan is het wellicht verstandig een uitgebreide tandartsverzekering af te sluiten. Zoals al eerder benoemd bieden de uitgebreide tandartsverzekering dekking tot € 2.000,-, waardoor je de verzekeringspremie er eventueel uit kunt halen. Wanneer je verwacht het komende jaar alleen op controle te gaan, dan is het vaak goedkoper deze controles zelf te betalen. Dit omdat de jaarlijkse premie die je betaald meestal hoger ligt dan de kosten voor een consult.

Uiteindelijk wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn en geen honderden euro’s uitgeven aan een tandartsverzekering. Daarom is het verstandig om de voorwaarden van de tandartsverzekering goed door te lezen en ook goed te kijken naar het eigen risico. De eigen bijdrage verschilt nogal per verzekeraar en dat is zeker iets wat meetelt wanneer je voordelig uit wilt zijn. Wij raden je aan om via het internet alle tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken en uit te rekenen of een dergelijke verzekering voor jou rendabel is. Op het internet zijn voldoende vergelijkers beschikbaar, waarmee je tandartsverzekeringen op basis van jouw zoektermen kunt vergelijken.

About the author

admin

Leave a Comment