Uncategorized

Bent u oververzekerd?

Er bestaat een kans dat jij tot de groep Nederlanders behoort die oververzekerd is. Nederland behoort namelijk tot de landen die het meeste geld uitgeven aan verzekeringen. De gemiddelde Nederlander geeft € 800,- per jaar uit aan verzekeringen (exclusief de zorgverzekering), terwijl dat een heleboel verzekeringen niet nodig zijn en geen toegevoegde waarde bieden. In deze tekst geven wij aandacht aan de verzekeringen die onmisbaar zijn en de verzekeringen die je niet perse nodig hebt. We moeten daarbij wel zeggen dat ieder persoon en zijn situatie verschilt, dus kan het voor jou wel interessant zijn om verzekering A af te sluiten, terwijl dit voor een ander niet het geval is.

Oververzekerd is een term die niet in het woordenboek staat, maar die ondertussen veelvuldig gebruikt wordt omdat het gros van de Nederlanders meer verzekeringen heeft afgesloten dan eigenlijk nodig is. Je bent oververzekerd wanneer je de dekking van alle verzekeringen niet in verhouding staat met het financiële risico dat je loopt. Laten we eens een voorbeeld geven over de inboedelverzekering. Stel dat je inboedel een waarde heeft van € 40.000,-. Iedere inboedelverzekering kent een maximaal bedrag dat het uitkeert in het geval dat er schade wordt geleden. Als dit bedrag hoger is dan de € 40.000,- is er sprake van oververzekerd. De hoogte van de premie valt namelijk hoger uit dan eigenlijk hoeft.

Door de voorwaarden van alle verzekeringen die je hebt afgesloten hebt goed door te nemen, kom je erachter of je oververzekerd bent. Het is absoluut de moeite waard om na te gaan of je oververzekerd bent. Dit kan je aan de einde van de rit een hoop geld schelen, zodat je niet onnodig geld aan verzekeringsmaatschappijen afdraagt. Als blijkt dat je oververzekerd bent of dat je bepaalde verzekeringen niet nodig hebt, kun je er voor kiezen om een nieuwe verzekering uit te kiezen. Het aanbod van verzekeringen is gigantisch en dit maakt het wel eens lastig om een goede keus te maken. Daarom kunnen wij jou het gebruik van vergelijkers van harte aanraden. Deze vergelijkers stellen jou in staat om het aanbod van een specifieke verzekering te vergelijken.

About the author

admin

Leave a Comment