Uncategorized

Hebt u een aanvullende zorgverzekering afgesloten?

In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit omdat de meeste mensen de financiële risico’s niet kunnen dragen mochten ze onverhoopt in het ziekenhuis belanden. Het basispakket voor deze zorgverzekering verandert iedere jaar en wordt door de Nederlandse overheid vastgelegd. Voor sommige mensen is deze basisverzekering niet voldoende, en daarom kiezen ze ervoor om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Een basisverzekering geeft alleen dekking op medische noodzakelijke ingrepen, zoals bijvoorbeeld een behandeling bij kanker. Het vergoedt echter geen kosten die je maakt bij de fysiotherapie of de tanddarts. Deze kosten zal je zelf moeten betalen, mits je geen aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten. Afhankelijk van jouw persoonlijk situatie kan het financieel voordelig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Het is altijd lastig in te schatten of een aanvullende verzekering voor jou een verstandig keus is. Dit omdat je de toekomst niet kunt voorspellen en dus niet weet hoeveel medische zorg je nodig zult hebben in het komende jaar. Maar in sommige gevallen is het overduidelijk dat je een beroep gaat doen om de aanvullende zorgverzekering, en in dit geval is het dus wel verstandig deze af te sluiten. Stel je hebt een flinke blessure opgelopen in de maand december. Dan is het goed mogelijk dat je het komende jaar eens of regelmatig een beroep op de fysio moet doen. In dit soort gevallen kan het verstandig zijn een aanvullende verzekering af te sluiten.

De kosten voor een aanvullende verzekering hangen af van jouw leeftijd en hoe je lichamelijk gesteld bent. De reden waarom jij een aanvullende verzekering afsluit, is om hoge medische kosten (die je zelf moet betalen) te voorkomen. Er zijn behoorlijk veel medische ingrepen waar je jezelf aanvullend voor kunt laten verzekeren. Het is meestal goedkoper om een aanvullende verzekering in combinatie met een basisverzekering af te sluiten. Op het internet staat veel objectieve en niet-objectieve informatie over aanvullende zorgverzekeringen. Wij raden aan om een objectieve vergelijker te gebruiken op het moment dat je op zoek bent naar een nieuwe aanvullende verzekering. Deze stelt je namelijk in staat om op eenvoudige wijze alle verzekeringen met elkaar te vergelijken.

About the author

admin

Leave a Comment