Uncategorized

Huis verhuren via Airbnb? Je verzekeraar vergoedt geen schade

Het verhuren van jouw woning via websites als airbnb.com wordt als maar populairder. 1 op de 10 Nederlanders overweegt om hun woning op AirBnB te zetten, en zodoende nieuwe mensen te ontmoeten en een extra zakcentje te verdienen. Een positieve ontwikkeling vinden wij, omdat wij de toekomst dat mensen voor elkaar ‘klusjes’ gaan doen tegen een kleine vergoeding wel zien zitten. Bij hotels heb je vaak minder het gevoel van thuis komen of thuis zijn, en daarom kan het heel prettig zijn om een verblijf via airBnB te regelen. Zo helpen we elkaar een beetje en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

Uiteindelijk wil je niet dat je met het verhuren van je woning in de problemen komt. Daarom zal je goed moeten nadenken over het verzekeren van je huis. Bij woonverzekeringen hebben we het in dit geval over een opstal- en inboedelverzekering. Bijna iedereen heeft deze verzekeringen afgesloten, maar weinig van deze verzekeringen geven dekking wanneer jij jouw huis aan iemand anders verhuurt. Op het moment dat er iets mis gaat, zal je zelf de kosten moeten betalen en dan blijft er weinig van je winst over. Daarom raden wij jou aan om goed te kijken naar manieren om jezelf hier tegen te laten verzekeren.

Zoals al eerder benoemd vervalt de dekking van de woonverzekeringen wanneer je het huis aan iemand anders vergoed. Bekijk daarom de voorwaarden of neem contact op met de klantenservice van jouw verzekeraar alvorens je start met AirBnB. Als blijkt dat jouw verzekeraar schade tijdens het verhuren van je huis niet vergoed kun je het volgende doen:

  • Een aanvullende verzekering afsluiten, vaak worden deze iets in de trend van tijdelijke woonverhuur genoemd.
  • Een verzekering afsluiten die wel dekking geeft wanneer jij je huis verhuurt. Let op: de meeste verzekeraars bieden alleen dekking voor een bepaald aantal dagen per jaar (vaak ligt dit rond de 60 dagen).

Denk er niet te makkelijk over. Je kent degene die jouw huis tijdelijk huurt namelijk niet. Mocht de huurder per ongeluk schade veroorzaken of iets van de inboedel stelen dan kun je (afhankelijk van de voorwaarden van je verzekering) zelf voor de kosten opdraaien.

About the author

admin

Leave a Comment