Uncategorized

Pas op voor inbrekers in de vakantieperiodes

Niemand zit op inbrekers te wachten, maar de kans is aanwezig dat er ingebroken word wanneer jij niet thuis bent. De afgelopen jaren is het aantal inbraken in Nederland gedaald, maar dat geldt niet voor iedere woonplaats. De woninginbraak heeft vaak een grote impact op de slachtoffers. Ten eerste komt dit omdat de slachtoffers waardevolle spullen verliezen. En ten tweede voelen veel mensen zich niet meer veilig in het eigen huis. Dit laatste is misschien nog wel het ergste. Omdat het een grote impact heeft op de slachtoffers staat inbraakbestrijding hoog op de agenda van de politie.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om inbraak te bestrijden. De meeste inbrekers gaan vakkundig ter werk en kunnen binnen enkele minuten het slot ontgrendelen. Lukt hen dit niet in een korte tijd? Dan gaan ze waarschijnlijk door naar een ander huis. Het is dus verstandig om kwalitatieve sloten te installeren die voldoen aan de hoge eisen van deze tijd. Daarnaast kun je ook voor een alarmsysteem kiezen, zodat de inbreker afgeschrikt wordt naarmate die het slot opent.

Het is algemeen bekend dat inbrekers nachtdieren zijn en dat zij het liefst in het donker ter werk gaan. Daarom is het belangrijk om de begroeiing in de tuin goed te snoeien en goede buitenverlichting te installeren. Met deze preventiemaatregelen maak je het een inbreker een stuk lastiger. Toch geven al deze preventietips geen garantie en daarom kan het verstandig zijn om een inboedelverzekering af te sluiten.

Met een inboedelverzekering zijn alle objecten of voorwerpen verzekerd die niet aan het huis vastgenageld zitten, zoals bijvoorbeeld een bankstel, televisie of een schilderij. Deze zaken zijn verzekerd tegen schade door veroorzaakt is door bijvoorbeeld water of rook. Daarnaast ben je met deze verzekering dus ook verzekerd tegen inbraak, en worden alle gestolen items door de verzekeraar vergoedt. Een inboedelverzekering afsluiten doe je al voor een paar euro per maand en kan via het internet. Wij raden aan om alle inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van het aanbod en op basis van deze informatie een inboedelverzekering kan kiezen die bij je past.

About the author

admin

Leave a Comment