Uncategorized

Verschil tussen overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering

Bij bezoekers van onze website merken we dat er onduidelijkheid bestaat over het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering. Daarom besteden wij hier in deze tekst aandacht aan en gaan wij ons best doen het verschil uit te leggen. Een overlijdensrisico- en uitvaartverzekering zijn beide levensverzekeringen waar de meeste mensen liever niet over nadenken. Dat is begrijpelijk, want je denkt liever niet na over alles wat met de dood te maken heeft.

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat de nabestaanden (partner + eventuele kinderen) niet in financiële problemen komen wanneer jij overlijd. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om voor de broodverdiener in huis een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, zodat het de nabestaanden de zekerheid geeft dat zij financieel niet in de problemen komen. Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering wordt vastgesteld hoeveel maanden je een premie ontvangt wanneer degene op wie de verzekering betrekking heeft ter overlijden komt. Het bedrag waar je recht op hebt na het overlijden van jouw partner of ouder verschilt per persoonlijke situatie. Wij raden aan dit altijd na te checken alvorens je een dergelijke verzekering af sluit.

Een uitvaartverzekering keert een bedrag voor de uitvaart wanneer de verzekerde komt te overlijden. Bij een uitvaartverzekering kan er sprake zijn van een natura en een kapitaalverzekering. Bij een naturaverzekering worden de kosten van de uitvaart vergoedt tot het maximaal verzekerde bedrag. Met een kapitaalverzekering wordt een bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd waarmee zij zelf de uitvaart kunnen regelen. Een uitvaartverzekering kan handig zijn wanneer men te weinig spaargeld heeft om de uitvaart van iemand te bekostigen. Iedereen wil graag op een waardige manier van een ander afsluiten. Het is jammer als dit niet kan, omdat er geen geld in de familie beschikbaar is. Met een uitvaartverzekering verzeker je de verzekerde dat er een fatsoenlijke uitvaart geregeld kan worden en zodoende op een waardige manier afscheid genomen kan worden.

Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan het handig zijn om zowel een overlijdensrisico- als een uitvaartverzekering af te sluiten. Via het internet kun je beroep doen op vergelijkers waarmee je gratis alle aanbieders van de verzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

About the author

admin

Leave a Comment