Uncategorized

Wat is een opstalverzekering precies?

De opstalverzekering is bedoelt voor huiseigenaren en dekt schade aan opstal. Met opstal wordt het huis zelf bedoelt en niet de spullen die in het huis staan. Het is aan te raden om deze verzekering af te sluiten, omdat je nooit weet wat er met je huis gaat gebeuren. Zo kan het voorkomen dat je huis in de brand vliegt of dat er schade aan je huis ontstaat door een flinke storm. In beide gevallen kunnen de kosten voor schade hoog oplopen en deze meeste mensen kunnen deze financiële risico’s niet zelf dragen.

De dekkingen en vergoedingen waar je met een opstalverzekering recht op hebt verschillen per verzekeraar. Ook gebruiken verzekeraars vaak eigen woorden (of namen) om de opstalverzekering te omschrijven. Daarom raden wij jou aan om de voorwaarden goed door te lezen, alvorens je een opstalverzekering afsluit. Je wilt namelijk niet voor verassingen komen te staan op het moment dat je de verzekering nodig hebt. Bij de meeste verzekeraars kies je voor een basisverzekering die je vrijwillig kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Eventuele aanvullende dekkingen zijn bijvoorbeeld schade aan glas, de fundering of de CV-ketel. Een aanvullende verzekering is altijd duurder, waardoor je dus een hogere premie betaald.

Een opstalverzekering valt onder de ‘onmisbare verzekeringen’. De verzekering is niet verplicht door de overheid, maar wordt wel aangeraden. In veel gevallen kun je de geleden schade bij bijvoorbeeld brand, water of storm niet zelf bekostigen, waardoor het verstandig is deze financiële risico’s in te laten dekken door een verzekeraar. De premies voor een opstalverzekering kunnen nogal verschillen en daarom raden wij jou aan om vergelijkers te gebruiken, waarmee je gratis verzekeringen kunt vergelijken. Met deze vergelijkers kun je op basis van jouw zoektermen alle verzekeringen vergelijken. Dit maakt het eenvoudiger om een opstalverzekering met een aantrekkelijke premie te vinden.

Naast een opstalverzekering kan het ook verstandig zijn om een inboedelverzekering af te sluiten, omdat de spullen (zoals bijv. het meubilair) in huis niet meeverzekerd zijn. Tijdens een brand of een inbraak kan er schade aan de inboedel ontstaan of deze gestolen worden. Een inboedelverzekering sluit je voor een aantal euro per maand af.

About the author

admin

Leave a Comment