Uncategorized

Wel of geen annuleringsverzekering afsluiten voor je vakantie

Er zijn een hoop mensen die twijfelen of ze een annuleringsverzekering moeten afsluiten wanneer ze op het punt staan om op reis te gaan. Een annuleringsverzekering biedt dekking op het moment dat je onverhoopt toch niet op reis kunt gaan door ziekte of het overlijden van bijvoorbeeld een familielid. In deze tekst gaan we kijken of een annuleringsverzekering echt nodig is of niet.

Het voordeel van een annuleringsverzekering is dat je de reissom of een gedeelte hiervan vergoedt krijgt wanneer je niet op reis kunt door bijvoorbeeld het overlijden van een familielid, een familielid die ernstig ziek is, ontslag bij een vaste aanstelling of door gedwongen thuisblijven. Het hangt van de persoon en zijn situatie af of het verstandig is een annuleringsverzekering af te sluiten. Als je bijvoorbeeld veel reist kan een annuleringsverzekering handig zijn, omdat de kans dan groter is dat je een reis een keer onverhoopt moet annuleren, en deze kosten dan wel vergoed krijgt.

In bepaalde gevallen is een annuleringsverzekering minder interessant, omdat de kosten van de reis niet bepaald hoog zijn of wanneer iemand niet of nauwelijks reist. In principe hoef je geen annuleringsverzekering af te sluiten als je drie keer per jaar een weekendje weg gaat. Dit omdat de kosten van een dergelijke korte vakantie niet opweegt tegen de kosten voor premie en het eigen risico. Het is daarom verstandig om voor jezelf uit te rekenen of een annuleringsverzekering voor jou rendabel kan zijn of niet.

Op het internet is veel informatie te vinden over annuleringsverzekeringen. De enige tip die wij je kunnen meegeven is dat je er goed aan doet om alle voorwaarden aandachtig door te lezen, voordat je een annuleringsverzekering afsluit. In de voorwaarden staat namelijk precies vermeldt wanneer je wel of niet recht hebt op een vergoeding. Een annuleringsverzekering kun je vaak tegelijkertijd met een reisverzekering afsluiten. Wij beschouwen een reisverzekering als een onmisbare verzekering voor iemand die eens of regelmatig op reis gaat. De kosten voor een reisverzekering zijn relatief laag, maar het dekt wel hoge kosten zoals repatriëring en een vergoeding wanneer je bagage zoek raakt.

About the author

admin

Leave a Comment