Uncategorized

Welke verzekeringen zijn er überhaupt allemaal?

In Nederland vinden we het belangrijk dat we goed verzekerd zijn. De meeste mensen hebben dan ook meer verzekeringen afgesloten dan ze eigenlijk nodig hebben. Jaarlijks geeft de gemiddelde Nederlander € 800,- uit aan verzekeringen en daarbij zijn de kosten voor de zorgverzekering nog niet eens meegerekend. Hiermee behoort Nederland tot de landen die het meeste geld uitgeven aan verzekeringen. In deze tekst gaan we het hebben over de verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn.

Allereerst hebben we in Nederland twee verzekeringen die verplicht zijn. Zo ben je als Nederlander verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten wanneer je met een voertuig de weg op wilt. De overheid heeft deze verzekeringen verplicht gesteld, omdat de meeste mensen de financiële risico’s niet kunnen dragen. De kosten voor medische hulp of aansprakelijkheid bij een auto ongeluk vallen vaak hoog uit, en dus zijn de financiële risico’s te hoog.

Naast de verplichte verzekeringen hebben we ook een aantal verzekeringen waarvan wij het verstandig vinden dat je deze afsluit. Dit zijn de volgende verzekeringen:

  • Inboedelverzekering: dekt onder bepaalde voorwaarden alle schade aan de inboedel in je huis. Met inboedel bedoelen we alle spullen die niet vast genageld zitten aan het huis.
  • Opstalverzekering: dekt onder bepaalde voorwaarden alles wat tot het huis toebehoort bij bijv. brand, wateroverlast of een storm.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: dekt alle kosten (of gedeeltelijk) die jij verschuldigd bent aan iemand omdat je aansprakelijk bent gesteld voor iets.
  • Rechtsbijstandverzekering: dekt alle (of gedeeltelijk) kosten voor juridische hulp wanneer je in een fiscaal conflict terecht komt.
  • Reisverzekering: dekt alle (of gedeeltelijk) kosten die je maakt wanneer je tijdens het reizen in de problemen komt.

De reden dat wij deze verzekeringen aanraden, is omdat de meeste mensen niet genoeg spaarcenten hebben om deze risico’s zelf te dragen. Het kan een prettig gevoel geven dat je deze financiële risico’s als het ware aan de verzekeraar geeft, die jou een vergoeding geeft wanneer dat nodig is.

Tot slot zijn er ook nog een aantal verzekeringen die je kunt afsluiten, maar die niet perse noodzakelijk zijn. In dit geval kun je denken aan een annuleringsverzekering,  fietsverzekering en een verzekering voor een huisdier. Er zijn behoorlijk wat verzekeringen beschikbaar, waardoor we kunnen ze niet allemaal bij naam opnoemen.

About the author

admin

Leave a Comment