Uncategorized

Zou je autoschade wel of niet claimen?

Het is natuurlijk hartstikke vervelend wanneer je schade aan je eigen auto rijdt. Daarnaast geeft het je ook nog eens stof tot nadenken: ga je de beschadigingen aan je auto zelf betalen of declareer je deze bij de autoverzekering. Uit berekeningen blijkt dat je op de lange termijn voordeliger uit kunt zijn wanneer je autoschade niet bij de verzekeraar claimt, maar zelf betaald. Uiteraard verschilt iedere situatie en daarom behandelen wij in deze tekst verschillende scenario’s.

Uiteindelijk wil je op de korte en lange termijn zo goedkoop mogelijk uit zijn. Zoals je waarschijnlijk weet werken autoverzekeraars met schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren jij hebt, hoe minder premie je betaald. Dit betekent dus dat je extra veel premie betaald wanneer je geen schadevrije jaren hebt of zelfs een negatief aantal schadevrije jaren hebt. Omdat je meer premie gaat betalen wanneer je een schade claimt ben je soms goedkoper uit om schade aan je auto niet te claimen. Zo behoud je de huidige premie en kan op de lange termijn flink wat geld schelen.

Het is mogelijk om een uitgekeerd schadebedrag terug te betalen, waardoor je dus een lagere premie betaald. Echter verschillen de voorwaarden omtrent deze regeling per verzekeraar, daarom raden wij je aan dit na te kijken in de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar. Daarnaast worden lang niet alle schades vergoed door de verzekeraar, dus dat is ook iets om na te kijken.

Het verschilt per verzekeraar hoeveel schadevrije jaren je kwijt bent als je een schade claimt. Dit is dus iets om rekening mee te houden wanneer je een autoverzekering afsluit. Er zijn nog steeds veel mensen die voor de goedkoopste autoverzekeringen kiezen; niet wetende dat ze hiermee op de langere termijn een stuk duurder kunnen uitkomen. Ben je opzoek naar een nieuwe autoverzekering? Dan raden wij je altijd aan om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door een vergelijking toe te passen krijg je een goed beeld van het aanbod, waardoor het makkelijker zou moeten zijn om een overwegen beslissing te maken. Lees daarbij goed de voorwaarden door, voordat je een nieuwe autoverzekering afsluit.

About the author

admin

Leave a Comment